Om Göteborg Jazz Orchestra

Göteborg Jazz Orchestra

Främjar jazzen i Göteborg. Jazz är kul!

Göteborg Jazz Orchestra ett professionellt storband som brinner för att sprida och främja jazzen i Göteborg och hela landet. Vi skapar nya jazzevenemang som berättar en historia och stimulerar till ny musik. Hela tiden med en fot i traditionen, en i den svenska jazzhistorien och i nuet (ja, tre fötter). Fler ska få upptäcka jazz och storband. Vi vill vara en mötesplats för allt detta och även en inspiration för unga aspirerande musiker och musikskapare.

Grundades 2018

Sedan starten 2018 har grundarna Johnny Olsson och Mats Eklund haft siktet högt. Johnny med en bakgrund av att driva professionella storband i Stockholm och Mats bakgrund i den ideella världen i Göteborg. Tillsammans skapade de grunden till ett mycket lyckat samarbete då de båda arbetade med andra storband och beslöt sig tillslut att kombinera sina erfarenheter och bilda ett nytt band med sikte mot toppen.

Spelstället Contast Public House hittades tidigt genom vänner där krögaren, Christian Vikman, ville satsa på en bredd i utbudet. Genom ”första måndagen varje månad” som bas i verksamheten kunde de grena ut och starta samarbeten med Nefertiti, Musikcentrum, Göteborg Artist Center, Kulturrådet, Göteborgs kommun, Högskolan för scen och musik, Sveriges Radio m fl. Alla vill jazzen väl!  

De är mycket stolta över samarbetet med Georg Riedel som gillar bandet och skriver musik åt dem. Bandet ser fram emot många spännande musikaliska äventyr i framtiden.

Nyfiken på vår musik? Kika in vår senaste skiva

Det finns inget bättre storband att uppleva live. Vilken lyx att ha det i Göteborg!

Anders Nyrenius, publik

Håll dig uppdaterad och gå med i vårt nyhetsbrev

Har ni frågor eller funderingar kring bokning eller spelning?

Kontakta Mats Eklund

070–864 88 96
mats.eklund@goteborgjazzorchestra.se